Szerver választó

1. lépés

Válassza ki, milyen típusú szervert szeretne

Irodai szerver Torony szerver Rack szerver Blade szerver VPS szerver

Irodai szerver

Az irodai szerverek csendes működésük, és szerény teljesítményük miatt alkalmasak 1-50 fő olyan alapvető igényeinkek kiszolgálására, mint a fájl megosztás, nyomtatás kezelés központi címtár, távoli bejelentkezés, de alacsony igénybevétel mellett akár adatbázis kezelő, Terminal server vagy egyéb csoportmunka alkalmazások is futtathatók rajtuk.

Torony szerver

Nagy teljesítményű, általános célú szerverek. Elhelyezésüket csak szeparált, klimatizált szobában, vagy adatközpontba ajánljuk. Paraméterektől függően 30-300 fő irodai kiszolgálására, virtualizációs platformként, vagy nagy forgalmú weboldalak kiszolgálására ajánljuk.

Rack szerver

19"-os rack szekrénybe építhető szerverek. Belső felépítésükben gyakran megegyeznek a hasonló paraméterű torony szerverekkel. Segítségükkel nagyobb számítási kapacitás érhető el ugyanakkora területen. Elhelyezésüket csak megfelelő adatközpontban javasoljuk. A nagy sűrűség miatt általában kevesebb merevlemez helyet tartalmaznak. Nagy tárhely igény esetén tároló rendszer (storage) javasolt mellé.

Blade szerver

A rackbe építhető szerverek egy speciális fajtája. A kis méretű szerverek (penge, vagy blade) egy nagy méretű keretben helyezhetők el. Ennek segítségével még nagyobb számítási kapacitás sűríthető össze, ami kiváló kezelhetőséggel párosul.
Szinte mindig tároló (storage) is van mellettük az adatok tárolására.

Virtuális szerver

A virtuális szerverek egy közös fizikai szerver meghatározott részeként, de mégis függetlenül működő szerverek. Mivel fizikailag nem léteznek, ezért csak meghatározott időtartamra bérelhetőek. Előnyük, hogy a rendelkezésre álló erőforrás függvényében kell fizetnünk, így szinte bármilyen feladatra alkamasak az igényeinknek megfelelően.

2. lépés

Határozza meg a hardver követelményeket és szűkítse le a rendelkezésre álló szervereket.

Amennyiben ismert, jelölje be a szerveren futtatandó alkalmazás hardver igényét. Amennyiben nincs megadva, használja a lenti táblázatot,
vagy keresse szakértőnket a részletekkel a 20/918-6511-es számon.

Szerver választó: második lépés

3. lépés

Az összehasonlító oldalon, vagy a termék specifikációs lapján tudjon meg többet a szerverről, vagy keresse tanácsért kollégánkat.

Az egyes tulajdonságok leírását a melletük lévő információs gombon kaphat:

4. lépés

Válassza ki a szerver mellé igényelt szolgáltatásokat, és adja meg az adatait a vásárlás befejezéséhez.

A szolgáltatások részletes leírását itt találja

Szerver választó: harmadik lépés, első fázis: termékopciók kiválasztása

Személyes adatok megadása a pénztárnál

Szerver választó: harmadik lépés, második fázis: pénztár