Garancia

A szerverekre és tárolókra szinte kivétel nélkül fontos adatok kerülnek, amiket lehetőleg akármikor el is kell érni. Ezért cégünk csak a 4 legnagyobb gyártó (DELL, HP, Fujitsu, IBM) termékeit forgalmazza, akiknél garantált a jó minőség és a kifogástalan szervíz hálózat. Sajnos a többi gyártóval számos rossz tapasztalatunk volt: inkompatibilitási problémák, driver problémák, vagy több hetes várakozás egy-egy cserealkatrészre. Fontos átgondolni, hogy más tartós fogyasztási cikkel ellentétben itt nem csak a befektetés védelme a cél, hiszen előfordulhat, hogy a meghibásodott alkatrész áránál jóval többe kerül egy leállás vagy egy esetleges adatvesztés. Arról nem is beszélve, hogy egy új eszköz beüzemelése is komoly idő és pénz. Emiatt mi minimálisan 3 év országos helyszíni, másnapra garantált szervízt javasolunk minden szerver mellé.

Tehát:

 Ne sajnáljuk a garancia kiterjesztésre költeni! A mai szerverek esetében nagy terhelés és kihasználtság esetén is gondolkodhatunk 5-7 éves üzemidőben. Ennek megfelelően érdemes bővíteni a garanciát a teljes tervezett üzemidőre. Ha szükséges vásárolhatunk 7/24-es garanciát, hiszen a hibák fele munkaidőn kívül történik, sőt  akár 4 órás (Mission Critical) szervízt is vásárolhatunk.Érdeklődjön kollégáinknál a lehetőségekről!

 

 A legtöbb szerver sok komponense eleve redundáns, azaz kibírja néhány alkatrész meghibásodását. A lemezek tükrözése és egyéb RAID szintjei már elég elterjedtek, viszont manapság már könnyedén kettőzhetőek a tápegységek, sőt a memória modulok is! Érdemes kihasználni ezeket a képességeket, hiszen segítségükkel leállás nélkül, akár menet közben (hot-plug) is cserélhető a hibás egység.

Mentés! Mindenképp mentsük az adatokat külső (lehetőleg fizikailag is szeparált) eszközre. A mentéseket rendszeresen ellenőrizzük: Az kerül-e mentésre aminek kell és visszaállítható-e a mentés!

Az általunk forgalmazott szerverek megvásárlása után a garanciát közvetlen a gyártón forró vonalain intézheti, így garantált a gyors reakció:

+36 (40) 200 440
DELL +36 (80) 016157
DELL Prosupport: +36 (80) 016157

+36 (1) 382 1111

+36 (1) 382 5720
szerviz@hu.ibm.com